Den ideelle creme mod uren hud? 

 

Uren hud er noget de fleste af os forbinder med vores teenageår, men mange kvinder og mænd rammes også af problemet som voksne. Heldigvis kan problemer med bumser og hudorme bekæmpes med den rette hjælp. Døjer du med uren hud, har du sikkert prøvet at få styr på din hud ved at bruge en masse forskellige produkter – og i mange tilfælde uden nogen synlig effekt. Der findes nemlig et utal af cremer mod uren hud, hudorme og bumser hud, men der findes meget få ingredienser, der rent faktisk har en dokumenteret effekt. 
 
Inden du læser videre:
 
I denne artikel fokuserer vi udelukkende på hvilken creme og hvilke ingredienser, som er fordelagtige at anvende, når man har problemer med uren hud og bumser, hvis du vil vide mere om relaterede emner omkring uren hud, kan du klikke på nedenstående links:
 
 
 

 

 
 
”Jeg ved fra mine mange patienter, at de oplever, at det er svært at gennemskue, hvad der virker. Faktum er da også, at der kun findes meget få videnskabelige undersøgelser af effekten af de ingredienser, som benyttes. Mine patienters vildrede fik mig derfor til at se nærmere på, hvilke ingredienser, der rent faktisk har dokumenterbar effekt,”
 
- Hudlæge Uffe Koppelhus
 

5 vigtige ingredienser  i kampen mod den urene hud

 

Ved omfattende research i eksisterende undersøgelser samt grundige dermatologiske studier af patienter med hudproblemer, er der dokumenteret viden, som viser at ingredienser som eksempelvis salicylsyre, Zink-PCA og Piroctone Olamine, er særligt effektivt til at få bugt med den urene hud. Mens en ingrediens som glycerin fugter skånsomt og effektivt. Det er nemlig vigtigt at kombinere de aktive og opløsende ingredienser med gode fugtgivere, så huden ikke udtørres.  
 
• Salicylsyre: bekæmper aktivt dannelsen af hudorme og bumser
• Zink-PCA: regulerer sebum produktion og har en anti-shine effekt 
Piroctone Olamine: modvirker gærsvamp på huden og skaber balance i hudens bakterieflora
Glycerin: tilfører effektivt og skånsomt huden fugt uden at tilstoppe hudporerne
Niacinamid: dæmper rødme og irritation og øger elasticitet
 

“Face51 indeholder fem vigtige hovedingredienser, der tilsammen skaber en fugtgivende og rensende dagcreme. Cremen er beriget med salicylsyre og Zink PCA, som aktivt mindsker urenheder, bumser samt tilstopning af porer samt niacinamid, der styrker din huds elasticitet og modvirker rødme og irritation. Piroctone olamine skaber en sund balance i din hudflora, mens glycerinen sikrer, at din hud fugtes skånsomt og effektivt uden at tilstoppe porerne. Alle fem ingredienser har en dokumenterbart aktiv effekt, som tilsammen vil forbedre din huds udseende og tilstand,” forklarer Uffe Koppelhus om ingredienserne i Face51 Anti-Blemish Cream.  

Face51 er en aktivt rensende dagcreme, som kan anvendes af både kvinder og mænd – fra børn over 3 år til voksne. Den er anbefalet af Asthma Allergy Nordic, hvilket betyder, at den er uden parfume og farvestoffer, som mindsker risikoen for hudirritationer og allergiske reaktioner. 

Forebyggelse og daglig pleje af den urene hud

 

Hvis du er plaget af uren hud, har Uffe Koppelhus følgende råd til, hvordan du forebygger og plejer din hud. 

“Jeg anbefaler, at du renser din hud hver dag morgen og aften og som minimum, inden du går i seng. Selvom du ikke bruger makeup, udsættes din hud for ydre påvirkninger (forudrening, snavs, mv), der kan påvirke din hud. Det er ikke så vigtigt, hvordan du renser huden. Men bruger du renseprodukter, skal de være milde og uden parfume og farvestoffer, så de ikke udtørrer eller irriterer din hud. Derudover vil jeg anbefale en ansigtscreme – som fx Face51 – med dokumenterbare aktive ingredienser som salicylsyre, niacinamid, zink-PCA og piroctone olamine. Det er ikke en lynkur mod heftig akne, men den renser og modvirker effektivt de urenheder, der kan opstå i din hud i løbet af dagen,” forklarer Uffe Koppelhus. 

Har du svær akne anbefaler vi, at du kontakter din hudlæge

Effektive ingredienser i cremer mod bumser og uren hud

 

SALICYLSYRE
Funktion: Hud-konditionerende
Beskrivelse: Salicylsyre er utrolig god mod uren hud på grund af dets keratolytiske og fedtopløselige effekt. I praksis betyder det, at det yderste hudlag løsnes og fjernes ligesom ved en eksfoliering/peeling, og porerne eksfolieres. Samtidig med, at keratinet (protein) i huden blødgøres, så hudens fugtbindende evner øges betydeligt. 

ZINK-PCA 
Funktion: Beroligende/sebum-dæmpende
Beskrivelse: Zink-PCA bekæmper aktivt dannelsen af hudorme og bumser ved at regulere sebum produktionen i huden og er derfor utrolig effektiv i produkter mod uren hud. Har desuden en anti-shine effekt, som er god til især olieret hud. 

NIACINAMID
Funktion: Udglattende
Beskrivelse: Vitamin B3, udvundet af vegetabilske råstoffer, virker beroligende og forbedrer udseendet af tør (og ødelagt) hud ved at reducere afskalning og genopbygge smidigheden.

PIROCTONE OLAMINE
Funktion: Anti-svamp, sebum-dæmpende
Beskrivelse: Piroctone olamine har mange funktioner – og er nok mest kendt og anvendt i anti-skælprodukter. Piroctone olamine modvirker gærsvamp på huden og bidrager til at skabe balance i hudens bakterieflora. I hudplejeprodukter har piroctone olamine en signifikant effekt på produktionen af sebum, som bliver til bumser – og reducerer mængden af talg og frifedtsyrer i huden. 

GLYCERIN
Funktion: Fugtbevarende
Beskrivelse: Glycerin er en naturlig bestanddel i vegetabilske og animalske fedtstoffer og olier, der hovedsagelig består af triglycerider (blanding af glycerol med tre fedtsyrer). I kosmetiske produkter anvendes glycerin som fugtgiver på grund af sine hygroskopiske (vand-tiltrækkende) egenskaber. Derudover hjælper det også med fordelingen af O/W emulsioner, hvor det udglatter og beskytter huden. 

 

Eksperten bag artiklen:

gode produkter mod uren hud

 

"Jeg bruger Face51 Anti-Blemish Cream til mine patienter med problemer med uren hud, bumser og tilstoppede porer. Denne creme er beriget med salicylsyre og zink PCA, som mindsker urenheder og dannelsen af sebum, der giver bumser. "

- Hudlæge og biokemiker Uffe Koppelhus, Hudlægen bag DermaKnowlogy