Salicylsyre – Hvordan virker salicylsyre produkter?


Salicylsyre er en populær ingrediens i hudplejeprodukter på grund af dens evne til effektivt at mindske og forebygge akne. Det er en af de mest velkendte BHA-syrer (beta hydroxy acid), og den fungerer ved at eksfoliere huden og opløse tilstoppede porer, hvilket gør den til en yndlingsingrediens i enhver hudplejerutine for de, der døjer med fedtet og uren hud.
 

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en beta-hydroxysyre (BHA), som er udvundet af pilebark. Det er et keratolytisk middel, hvilket betyder, at det hjælper med at opløse det øverste lag af hudceller, hvilket giver mulighed for, at det kan trænge dybere ned i porerne.
Når salicylsyre bliver anvendt direkte på huden, hjælper det med at reducere inflammation og rødme, eksfoliere døde hudceller og opløse tilstoppede porer. Det findes ofte i hudplejeprodukter som f.eks. ansigtsrens, skin tonic og spot treatments.

DermaKnowlogy Face 51 Anti Blemish indeholder salicylsyre

Fordele ved salicylsyre produkter til huden

  1. Eksfolierer huden: Salicylsyre er en kemisk eksfoliant, der opløser det øverste lag af døde hudceller. Dermed kan syren trænge dybere ned i porerne, hvor den opløser ophobninger af overskydende sebum, hvilket forebygger udbrud af bumser og hudorme.
  2. Reducerer inflammation: Salicylsyre har anti-inflammatoriske egenskaber, der gør den effektiv til at reducere rødme og hævelse som følge af akne. Det hjælper ligeledes med at berolige irriteret hud.
  3. Regulerer hudens olieproduktion: Ved at regulere hudens egen produktion af olie (sebum), er salicylsyre god til at reducere fedtet hud.
  4. Forbedrer hudens tekstur: Ved at eksfoliere huden og opløse tilstoppede porer, hjælper salicylsyre med at forfine og forbedre hudens generelle tekstur og udseende. Det kan hjælpe med at reducere forekomsten af linjer og rynker, samt forbedre og ensarte hudtonen.

 

Hvordan skal man bruge salicylsyre i hudpleje?


Salicylsyre findes i mange forskellige hudplejeprodukter, og tåles generelt af de fleste hudtyper, og kan anvendes både morgen og aften.

Når du begynder at inkorporere salicylsyre i din hudplejerutine, er det en god ide at begynde forsigtigt. Selvom salicylsyre kan tåles af de fleste hudtyper, så er det et aktivt stof, som huden ofte skal vænne sig til i starten. Hvis man starter for hårdt ud, kan huden i stedet reagere ved at blive rød og irriteret. Du kan f.eks. begynde med produkter med en lav koncentration af salicylsyre, og herefter langsomt øge styrken som din hud tolererer det. En anden god metode er at anvende produktet hver anden eller tredje dag i de første par uger. Herefter kan du gradvist begynde at bruge den oftere, indtil du kan bruge den dagligt. 

Og som ved alle nye hudplejeprodukter, er det en god ide at teste det af på et mindre hudområde i første omgang. På denne måde kan man mindske risikoen for negative reaktioner.
 

Hvilke DermaKnowlogy-produkter indeholder salicylsyre?


MD03 Softening Balm og Face 51 Anti-Blemish Cream er begge produkter med salicylsyre. Du kan læse meget mere om dem under hver enkelt produktbeskrivelse.