Keratosis pilaris

 

Keratosis pilaris er et knoppet udslæt. Det ses ofte som røde knopper på armene, men også tit på hofter, lår og i ansigtet. Knopperne er små og faste og sidder i hudens små hårsække. Knopperne er normalvis hvide, men når disse irriteres bliver de røde. Da det er nemt at irriterere knopperne på huden, fremstår det ofte som et rødt udslæt . Der er typisk hverken kløe eller ømhed tiltrods for det røde udslæt på huden.

Keratosis pilaris findes hos op mod halvdelen af børn og unge i Skandinavien. Men tilstandens sværhedsgrad aftager med alderen. Den skyldes en ophobning af keratin eller skæl i hårsækkene, som bulner op og til tider føles som gåsehud.

Årsagen til keratosis pilaris er ukendt. Men den er arvelig og ses oftere hos patienter med atopisk eksem (børneeksem) og familiær tør hud (ichthyosis).

Hvilken creme kan bruges som supplerende fugtpleje ved Keratosis Pilaris? 

 

En medvirkende årsag til keratosis pilaris er tør hud. Derfor kan tilstanden tit afhjælpes med en god fugtpleje af huden. En skælløsnende creme vil i de fleste tilfælde give den bedste effekt, men som ved andre hudtilstande vil det være nødvendigt at prøve flere egnede cremer, for at kunne vælge den, der passer den enkelte bedst.

Hvis du vil vide mere om selve behandlingen af keratosis pilaris, kan du finde mere information i artiklen: "Røde knopper på arme og lår (Keratosis Pilaris) - hvordan undgår jeg det?"