Tør ansigtshud - hvordan slipper jeg af med det?

 

 

Inden du læser videre:

Denne artikel handler specifikt om tør ansigtshud, og den optimale pleje heraf, du kan følge nedenstående links, hvis du vil vide mere generelt om:

Tør hud – hvordan kendetegnes det? Og hvordan slipper man af med det?

Produkter til tør hud

Tørre og sprukne hænder?

Ichthyosis (familiær tør hud) – hudsygdommen hvor huden er ekstremt tør.

 

4 tips til at undgå tør ansigtshud? 

I de kolde vintermåneder, hvor den bidende kulde bider sig fast i kinderne, er det meget normalt at opleve, at områder af ansigtet bliver tørre, kløende og irriterede. Om sommeren kan det være den øgede UV-stråling eller badning, som kan medføre irritation og tørhed af ansigtshuden. Ansigtshuden er af naturlige årsager mere udsat for vind - og vejrfaktorer, hvilket medfører, at den har behov for særlig pleje. Uanset årstiden, er ansigthuden udsat for særlige belastninger, som kræver god pleje for at undgå kløe og rødme. Udover at disse gener i sig selv er ubehagelige, får de også huden til at se mindre ensartet og måske ligefrem usoigneret ud. Huden i ansigtet er altså særlig udsat for vejr og vind. Samtidigt indeholder den et stort antal sved- og talgkirtler. Endelig kan ansigtshuden hos nogle personer være meget følsom for næsten enhver påvirkning af huden, herunder behandling med mange slags ansigtscremer. Alle disse forhold gør ansigtshuden til en særlig udfordring, når vi taler om at holde huden i god og velhydreret tilstand. Spørgsmålet er så, hvad kan vi gøre for  bedst muligt at undgå, at ansigtshuden bliver tør? 
 
Du får her Uffe Koppelhus' 4 tips til, hvad du kan gøre, hvis du slås med tør ansigtshud. 
 

1) Undgå varme og lange bade:

Selvom det kan være utrolig rart at tilbringe lang tid under den varme bruser, er det varme vand med til at udtørre hudens yderste barriere. Helt konkret skal du holde dig til at bade på ca.  3 minutter, hvis du døjer med meget tør hud. Samtidigt skal du kun bruge små mængder af en mild sæbe/mild ansigtsrens for, at huden ikke mister sin naturlige fugtbevarende barriere og derved bliver tør.

 

2) Brug den rette creme til tør hud:

Det er afgørende, at du anvender en forholdsvis fed ansigtscreme med plejende fedtstoffer, som er med til at styrke hudens naturlige barriere. Kort sagt, jo mere tør din hud er, desto federe en creme skal du finde. Du skal blot finde en creme, som virkelig er velegnet til ansigtshud. Cremen skal optimal set anvendes både morgen og aften. Face 11 Moistursing Cream er udviklet specielt til tør og sart hud. Den er beriget med effektive fugtgivere som sheasmør og E-vitamin, som er med til at styrke hudens naturlige barriere og gør huden mere glat og smidig. Har du problemer med meget tørre områder på ansigtshuden, kan det være en fordel at benytte sig af MD12 High Absorbent Cream med 40% fedt, som til trods for det høje fedtindhold absorberes utroligt hurtigt, hvilket også gør den særligt egnet som ansigtscreme. Hvis din ansigtshud er ekstrem følsom, som det f. eks, kan ses ved hudlidelsen rosacea, men også bare kan ses ved ”sensitiv hud” skal du bruge Face21, som supplerende fugtpleje, da denne ansigtsgel er specielt udviklet til meget sart og sensitiv ansigtshud. Denne ansigtsgel kan bruges 2-3 gange om dagen til din hud bliver mindre sensitiv, hvorefter du eventuelt kan bruge den federe ansigtscreme, Face11. Face21 indeholder ikke olie, hvilket er en af ”hemmelighederne” bag, at den kan tolereres af folk selv med meget sart og sensitiv hud.  
 
 
 
 
 

3) Undgå at skrubbe og gnuppe huden:

Når din hud først er blevet tør, er der større sandsynlighed for, at den bliver rød og irritabel. Det er derfor afgørende, at du undgår at skrubbe huden med ansigtscrubs, skrubbehandsker eller lignende, da denne form for scrubs kan gøre den tørre hud yderligere irritabel. 

 

4) Masser af vand:

Den tørre hud kan ligeledes skyldes, at du ikke indtager væske nok. Mere præcist skal du drikke 1,5 til 2 liter vand hver dag – mere hvis der er varmt, og hvis du sveder meget. Samtidigt er det vigtig at spise sundt og varieret, så du får alle de vitaminer og mineraler, som er vigtige for at huden kan holde sig stærk og sund. 
 

 

 

Ekspertpanelet bag: 

 

gode produkter til atopisk eksem hud

"Jeg bruger Face11 Moisturising Cream til mine patienter med problemer med tør og sart ansigthud. Den fugter hele dagen uden at føles fedtet på huden. Face11 indeholder samtidigt sheasmør og e-vitamin, som  styrker hudens naturlige barriere, og gør huden mere glat og afhjælper tab af elasticitet i huden "

- Hudlæge og biokemiker Uffe Koppelhus, Hudlægen bag DermaKnowlogy

Face11_Rikke_Lysholt

“Vi oplever dagligt kunder som mangler en god og fugtighedsgivende creme, som deres sensitive hud ikke reagerer på. Vi udfører mange kosmetiske behandlinger i ansigtet, og derfor falder snakken ofte på hudproblematikker i netop ansigtet. Jeg anbefaler altid Face11 ansigtscreme. Den er let at smøre ud og føles ikke fedtet på huden. Hos både vores kunder og os i klinikken, er den blevet en stor den af den daglige ansigtspleje.”

- Rikke Lysholt, Kosmetisk sygeplejeske, Indehaver af By Lysholt.