Hvordan læser jeg en ingrediensliste?

Ingredienslisten (INCI)

 

At læse ingredienslisten (også kaldet for INCI-listen) er noget, som de fleste syntes er ret svært. Og det kan vi godt forstå. Men i virkeligheden er det ret enkelt. Når du læser en ingrediensliste, er der følgende huskeregler:

1) Den ingrediens, der står øverst på INCI'en, er den ingrediens, der er mest af i produktet. Og sådan følger de øvrige ingredienser i kronologisk rækkefølge. Derfor er den ingrediens, der står sidst på INCI-listen, også den, der er mindst af.

2) Dog skal du være opmærksom på, at de ingredienser, der er mindre end 1% af i produktet, kan anføres i vilkårlig rækkefølge i bunden af INCI-listen. 

3) Ofte har velkendte ingredienser andre INCI-navne. Derfor kan carbamid eksempelvis læses som urea, vand står som aqua og sheasmør står eksempelvis som Butyrospermum Parkii Butter. I vores ingrediensdatabase kan du læse meget mere om, hvad alle ingredienserne i DermaKnowlogy-produkterne hedder, og hvorfor de er tilsat i vores produkter.

4) Parfumestoffer vil ofte fremgå som: parfum, fragrance, aroma, limonene.

5) Kig efter AllergyCertified eller Asthma Allergy Nordic, hvis du vil undgå kendte allergene stoffer som eksempelvis parfume og farvestoffer.

Relaterede videoer:

 

Hvad består en creme af? 

Lær, hvordan en creme er opbygget, og hvilken rolle de forskellige ingredienser spiller.

Hvor længe kan en creme holde sig? 

Hvordan læser man holdbarheden på et produkt?

Hudtyper og hudtilstande? 

Lær om, hvilke hudtilstande der findes, og hvad den rette pleje er til de forskellige hudtilstande.